Slagteri-lukning kan ramme Skovsgaard hårdt

Skovsgaard ved Brovst frygter for sin fremtid, efter at det i går kom frem, at byens fjerkræslagteri lukker. Op mod 125 medarbejdere mister jobbet, og det er et hårdt slag for en by af Skovsgaards størrelse.

Mandag kom det frem, at fjerkræslagteriet HKScan i Skovsgaard ved Brovst lukker sidst i marts. Dermed mister op mod 125 medarbejdere deres job, og byen må sige farvel til sin suverænt største arbejdsplads.

- Det er jeg da ked af. Det er jeg helt sikkert. Nu ryger vi nok længere og længere ud i Udkantsdanmark, siger Kristian Kronborg, indehaver af Skovsgård Auto.

Kristian Kronborg er ikke den eneste erhvervsdrivende i byen, der frygter for konsekvenserne af slagterilukningen.

- Jeg tror ikke, at det betyder noget på kort sigt, men på længere sigt betyder det jo, at der er en arbejdsplads, der forsvinder, og så er der jo ikke nogen tiltrækning til byen. Så måske er det begyndelsen til, at det går den forkerte vej i Skovsgaard, siger brugsuddeler Leo Mathiesen fra Dagli'Brugsen i byen.

Det var et hårdt slag for byen, da det mandag kom frem, at slagteriet lukker. Flere ægtepar fra byen arbejder på fjerkræslagteriet, og for en by af Skovsgaards størrelse er 125 arbejdspladser rigtig, rigtig mange.

- Jeg kan godt frygte, at der er nogle familier, der bliver nødt til at flytte fra det her område, som i forvejen er hårdt ramt af arbejdsløshed, siger Kari Bratholt, formand for Skovsgaard Borgerforening.

Om to uger er der borgermøde i Skovsgaard. Her bliver hovedpunktet på dagsordenen at finde ud af, hvordan byen skal komme videre og igen blive et attraktivt sted at bosætte sig.

Vi har jo huse, der står til salg, og det er ikke nemt at låne penge her, hvis man endelig gerne vil købe noget. Så selvfølgelig ser jeg det som et kæmpe ønske, at vi får noget hjælp udefra. Vi har jo en borgmester, der selv bor her i byen, så jeg tænker, at nu skal vi have stablet noget på benene. Det kan simpelthen ikke passe, at vi ikke kan det, siger Kari Bratholt.