LIGE NU:

Slamsugere i Hals må stoppe

2 entreprenører fra Hals er kommet i klemme som følge af kommunalreformen. I mange år har de tømt septiktanke ved sommerhusene i Halsområdet, men fra nytår overgår den opgaven til det firma som har opgaven i resten af Aalborg kommune, og det betyder at de

Entreprenør John Madsen har tømt septiktanke i Hals området i 25 år. For halvanden år siden købte han en ny slamsuger til 1,6 millioner kroner, men dengang vidste han ikke at den fra nytår vil være arbejdsløs.

-Havde jeg vidst det, så havde jeg ikke investeret i så dyr en maskine, det er klart, siger entreprenør John Madsen til TV2/NORD.

Sammen med kollegaen Niels Christian Kristensen har de to stået for tømningerne af septiktankene ved de knap 4000 sommerhuse i Halsområdet. Men fra nytår er det slut. Så overgår opgaven til det firma der i 2005 vandt licitationen i det daværende Aalborg kommune, i en tid hvor ingen kunne vide at licitationen også ville omfatte sommerhusene i Hals. Derfor bød hverken John Madsen eller Niels Christian Kristensen på opgaven.

-Dengang kunne vi lige så godt være blevet slået sammen med Dronninglund, som med Aalborg, så derfor bød vi ikke. Vi havde ingen intentioner om at komme til at køre i så stort et område, siger entreprenør Niels Christian Kristensen til TV2/NORD.

Konsekvenserne af at opgaven nu tages fra dem er, at de to entreprenører må dreje nøglen om.

-Vi er nødt til at lukke vores forretning når vi kommer til den 1. januar. Så må vi finde noget andet at få tiden til at gå med, siger entreprenør Niels Christian Kristensen til TV2/NORD.

Aalborg kommunes rådmand på området, den radikale Preben Petersen er på ferie, så det har ikke været muligt at få en kommentar til sagen.