02:59

Et firma, der sælger slankemidlet Afrikansk Mango på nettet, beskyldes for at lokke kunderne i en fælde og tage penge fra kundernes konti. Foto: TV2/Nord

1 af 2

Slankefirma lusker penge ud af folk

Forbrugere bliver snydt for tusindvis af kroner af et udenlandsk slankefirma på internettet. Firmaet, der sælger et produkt, som går under navnet Afrikansk Mango, reklamerer blandt andet via en anmelder fra Aabybro.

"Tab dig 11 kilo på fire uger." Sådan skriver anmelderen Julie Mortensen fra Aabybro på hjemmesiden perfektfigur.com om slankemidlet Afrikansk Mango. Det eneste man skal gøre er at bestille et gratis produkt og betale 17 kroner for forsendelsen. På den måde lokker Afrikansk Mango kundernes kontonummer ud af dem, og her går det tilsyneladende galt.

På flere debatsider på nettet, eksempelvis på iform.dk, vrimler det med borgere, der fortæller, hvordan Afrikansk Mango har hævet store beløb på deres konto.

Én af dem, der gik i fælden, er Stephanie Moselund fra Aalborg. Hun bestilte for en måned siden en prøvepakke og udleverede sit kontonummer til Afrikansk Mango. Fjorten dage senere hævede Afrikansk Mango 1600 kroner på hendes konto. Stephanie Moseby har aldrig modtaget nogen pakke fra firmaet.  

- Det er fup og bedrageri. Det er forfærdeligt, at sådan noget kan forekomme, siger hun.  

Stephanie Moselund har fået spærret sin konto og håber på, at hendes bank vil hjælpe hende med at få pengene tilbage.  

Ingen Julie Mortensen i Aabybro

Og hvad så med anmelderen "Julie Mortensen" fra Aabybro? TV2/Nord undersøgte sagen, og det viser sig, at der slet ikke findes en Julie Mortensen i Aabybro. Det billede, der er af Julie Mortensen på hjemmesiden perfektfigur.com, er i virkeligheden et billede af en fransk studievært, der hedder Mélissa Theuriau. 

Hos Forbrugerrådet er det ikke første gang, at man hører om snyd med slankesider på nettet. 

- Det forekommer desværre ofte. Det er ofte firmaer, der er gode til at placere sig i udlandet, så de er svære at finde. Man ser ofte, at firmaerne åbner hjemmesider, lukker dem hurtigt igen for så at genåbne dem i et andet navn, siger Jakob Steenstrup, juridisk konsulent i Forbrugerrådet. 

"Ingen kommentarer"

TV2/Nord har forsøgt at få en kommentar fra Afrikansk Mango. Det lykkedes TV2/Nord at komme i kontakt med firmaet, der ikke ville svare på spørgsmål.

- Vi har ingen kommentarer. Vær venlig ikke at ringe tilbage, lød beskeden fra en unavngiven amerikansk-talende person, hvorefter vedkommende smækkede røret på. 

Forbrugerrådet vil nu bede både Forbrugerombudsmanden og Fødevarestyrelsen om at se nærmere på Afrikansk Mango.