10:43

1 af 2

Slidgigt rammer også unge

Normalt forbinder man slidgigt med noget, som ældre mennesker får. Men sådan var det ikke for Tina Campbell. Hun har haft slidgigt, siden hun var to år.

Det er ikke altid at slidgigt kun rammer ældre mennesker. Tina Campbell fra Vodskov har levet med slidgigt, siden hun var kun to år gammel. Især teenageårene var hårde, når man samtidig havde en sygdom.

- Som teenager er alting kaotisk. Når man så heller ikke har nogen, som man kan sammenligne sig med, er det endnu værre. Man spørger sig selv, kan jeg overhovedet få børn, kan jeg finde en kæreste, når jeg ikke kan holde til at komme ud og have socialt samvær med nogen i ret lang tid af gangen, fortæller Tina Campbell.

For unge kan det være svært at erkende, man har en sygdom, som man tænker kun rammer ældre mennesker. Næstformanden for Gigtforeningens Aalborg Kreds, Inger Margrethe Germer, fortæller, at det er svært at nå ud til de unge med slidgigt.

- Det er svært at få fat i de unge. Jeg kan endda sige, at Gigtforeningen for nogle år siden lavede en rygkampagne, hvor vi var ude for at få fat i dem. Og den kampagne har vi faktisk opgivet, fordi det var umuligt at få fat i de unge mennesker, siger Inger Margrethe Germer.

Men selvom det gør mange ting i hverdagen mere besværligt for Tina Campbell, så prøver de i familien at fokusere på de positive ting, og på de ting som Tina kan.

Hør mere om Tinas liv med slidgigt i Nordjylland Live i aften klokken 19.30.