Slut med miljøsvineri: Firma introducerer ny graffitimaskine

01:58

Et nordjysk firma har indkøbt ny teknologi, som fjerner graffiti helt uden kemikalier

1 af 2

Ikke mere miljøsvineri, når graffiti skal fjernes fra mure i Nordjylland. En hel ny metode står til at revolutionere branchen og et nordjysk firma går forrest.

Apparaturet ligner mest af alt en støvsuger. Det nordjyske firma, der introducerer den, kalder den en miljøvenlig graffitimaskine. Og hvad kan den så? Den kan fjerne graffiti på en bæredygtig måde.

Den sættes blot på muren med graffiti, og så det som om, hærværket aldrig har været der. Det sker selvfølgelige et lille område af gangen, og den gør det helt uden at bruge kemikalier eller vand.

 

 

- Det smarte ved det, det er egentlig, at når man gør det med kemikalier eller andre ting så er det tit, så render det ned i grunden, hvor det her det kører i lukket system, forklarer Christian Grønning, der er medejer af Nordisk Facade. Det firma, der introducerer det støvsugerlignende apparat.

Princippet bag maskinen er det samme som ved sandblæsning, hvor små granulater fjerner graffitien.

 

 

- Det her er den mest effektive og miljøvenlige måde at gøre det på, siger Christian Grønning.

Firmaet har fjernet op mod 14 graffitværker på én normal arbejdsdag.

Når granulaterne har kørt gennem maskinen, bliver de renset i et filter. De samme granulater kan dermed bruges op mod 100 gange.

- Der er mange, der ikke kender til metoden, men når de så har set det første gang, så begynder de forskellige boligselskaber at kontakte os. Og det er helt sikkert noget, de kommer til at bruge, når de finder ud af, at det er så miljøvenligt.

I videoen ovenfor kan du se apparaturet i brug.

Forsiden lige nu