Foto: TV2/Nord

Slut med rygning i dagplejen

De kommunale dagplejere skal fremover være 100 procent røgfrie. Det mener De Radikales Jesper Helbo Vinther.

Det skal være slut med at ryge, hvis man er kommunal dagplejer, mener Jesper Helbo Vinter, der netop er blevet valgt som byrådskandidat for De Radikale i Mariagerfjord Kommune.

- Jeg synes, det er på tide, at vi gør op med, at børn skal udsættes for passiv rygning i den kommunale dagpleje, udtaler Jesper Helbo Vinther og fortsætter:

- Alle ved, at rygning er skadeligt, og forskningen viser, at røgen er lige så skadelig for rygerens omgivelser. Det er uanset, om der bliver røget i et afsides rum, på en underetage, eller om der bliver luftet ud. Jeg mener, når man bliver dagplejer, så bliver hjemmet dit kontor - og arbejdspladser skal være røgfri.

Jesper Helbo Vinther har selv oplevet, at hans eget barn blev udsat for passiv rygning i dagplejen:

- Jeg troede ikke, at rygning var et stort problem i dagplejen, før jeg selv skulle have et barn passet.

Han har selv valgt at få sin søn passet ved en dagplejer, der ikke ryger, og fortsætter:

- Jeg vil kæmpe for et totalt forbud imod rygning i den kommunale dagpleje. Vi er nødt til at træffe et valg for vores børn, som ikke selv kan træffe det.

I Mariagerfjord Kommune er det bestemt, at der ikke må ryges i de rum, hvor børnene leger. Der er ikke krav om, at det skal være aflukkede rum, eller at børnene slet ikke må færdes de lokaler, hvor der bliver røget.