Det bliver en flot vinterdag i dag. Foto: Iben Hedemann

Smuk vinterdag i vente

Du kan se frem til at se en solen torsdag.

Det bliver en rigtig flot og frostklar decemberdag torsdag. Allerede i løbet af formiddagstimerne begynder solen at stråle ned på både jyder og fynboer.

Nogle timer efter blæser det tynde og snedryssende skydække væk over Sjælland og Bornholm, sådan at hele Danmark kan få et skud solvitaminer på en dag, hvor temperaturerne holder sig i minus.

- Jeg tror, det bliver en ganske smuk dag de fleste steder, hvor det holder frostgrader hele dagen igen, fortæller Bill Weidegren, vagtchef på Danmarks Meteorologiske Institut, som sidder med de friske prognoser tidligt torsdag morgen.

- Det er ved at klare op i Jylland og på Fyn, hvor man får en hel del sol allerede i formiddagstimerne.

Der kommer sne indimellem fredag og lørdag, men ikke synderligt meget. Søndag, til gengæld, sker der noget, som ser lidt truende ud for ski- og kælkefolket landet over, fortæller Bill Weidegren.

- Den store nedbør kommer på søndag, hvor der kommer et nedbørsområde med mildere luft i. Det begynder som sne, men går sandsynligvis over i slud og regn. Og så får vi varmegrader, så det ødelægger nok lidt af snedækket, vi har.

- Men så kommer kulden formentligt tilbage igen i næste uge, tilføjer vagtchefen fra Danmarks Meteorologiske Institut.

Det har igen i nat været rigtigt koldt med temperaturer ned til syv minusgrader.