01:42

Foto: Ivan Bitsch

1 af 2

Socialdemokrat føler sig forbigået

Vesthimmerlands Gymnasium afholdt i går et debatmøde mellem den konservative Lene Espersen og Marianne Jelved fra Det Radikale Venstre. Dagen derpå er socialdemokraternes Flemming Møller Mortensen godt utilfreds. Han fik nemlig aldrig en invitation til at deltage i debatten.

Flemming Møller Mortensen har sat alle sejl ind på at fange de unges opmærksomhed på Vesthimmerlands Gymnasium, efter han i går ikke var inviteret med til gymnasiets debatmøde, hvor Lene Espersen og Marianne Jelved tørnede sammen. Derfor brugte han i dag det meste af dagen foran skolen, hvor han delte roser ud og talte med de unge studerende.

Den socialdemokratiske folketingskandidat føler sig godt og grundigt forbigået, efter han ikke blev inviteret til at være en del af valgdebatten på gymnasiet dagen forinden. Han mener, at rød blok blev forbigået, da der kun var besøg af en radikal og en konservativ kandidat til debatten.

- Jeg blev virkelig skuffet, da jeg så at gymnasiet havde taget to borgerlige politikere ind. Det mener jeg ikke giver bredden. Jeg forventer, at gymnasiet ligesom en folkeskole sikrer, at eleverne får den politiske bredde repræsenteret, siger Flemming Møller Mortensen til tv2/nord.dk

Den kritik afviser vicerektoren ved gymnasiet. Han forklarer, at debatmødet ikke var offentligt men internt for skolens elever, og at eleverne får rig mulighed for at møde alle partier i løbet af valgkampen, når de forskellige kandidater besøger skolen.

- Socialdemokraterne mener måske, at vi har et demokratisk problem, men jeg mener jo, at hvis politikerne på Christiansborg blander sig i den enkelte skoles undervisning for at promovere sig selv, så har politikerne et problem, siger vicerektor Ralf Michael Leimbeck. 

Ifølge vicerektoren er der stadig chance for, at der vil blive arrangeret flere debatter på Vesthimmerlands Gymnasium, inden valgkampen slutter midt i september. I så fald står Flemming Møller Mortensen igen klar til debat.

- De kan være helt sikre på, at jeg kommer herop, siger folketingskandidaten.