Socialdemokraterne skynder på regeringen

Der skal gang i det offentlige byggeri. Det mener socialdemokratiet, der mandag sendte repræsentanter fra folketingsgruppen på besøg hos landets fagforeninger.

På 3Fs kontor i Aalborg kunne de to socialdemokratiske folketingsmedlemmer, Rasmus Prehn og Flemming Møller Mortensen, følge strømmen af ledige. En strøm de gerne vil stoppe med hjælp fra investeringer i det offentlige byggeri. Det er lederen af 3F's A-kasse i Aalborg, Anders Rasmussen helt enig i.

- Der skal sættes gang i offentligt byggeri, for det kan hjælpe på ledigheden i især byggefagene.

Fagforeningen 3F i Aalborg har tredoblet antallet af ledige medlemmer på blot fire måneder. Medlemstallet har nu rundet 2400, og resten af landet oplever lignende stigninger.

Rasmus Prehn mener, at regeringen har ventet alt for længe med at sætte gang i de offentlige investeringer.

- Vurderingerne, også fra den økonomiske sagkundskab er, at der er sat for lidt i gang. Der er behov for langt mere ambitiøse, offentlige investeringer, siger Rasmus Prehn, og påpeger, at kommunerne allerede er langt fremme med konkrete planer, der hurtigt kan sætter i gang.

Men formand for Folketingets Arbejdsmarkedsudvalg, den konservative Knud Kristensen, mener ikke, at regeringen tøver.

- Vi har lagt 16 milliarder kr. ind i finansloven for 2009 og fremrykket trafikinvesteringer for fem milliarder, siger og maner til besindighed.
- Vi skal sørge for, at de ting, der sættes i gang, bliver sat i gang med omtanke, siger Knud Kristensen.