LIGE NU:

Socialdemokratiet har fundet ny kandidat til Europaparlamentet

Ole Christensen siger farvel til europæisk politik efter to embedsperioder, så lørdag skulle en ny kandidat vælges hos Socialdemokratiet i Nordjylland.

Ole Christensen har sin sidste embedsperiode i Europarlamentet, og derfor skal Socialdemokratiet i Nordjylland finde en ny lokal kandidat til europaparlamentsvalget i 2019.

Derfor var der lagt op til kampvalg, da tre kandidater lørdag dystede om at blive det nordjyske bud til posten som europarlamentsmedlem hos Socialdemokratiet.

Sejren tilfaldt i sidste ende Morten Klessen, der sidder i kommunalbestyrelsen i Jammerbugt Kommune. Her er han blandt andet formand for beskæftigelsesudvalget.

- Det var jo spændende, det må man sige. Det var meget tæt, og jeg er vildt glad og beæret over den opgave, der venter forude, siger Morten Klessen.

Morten Klessen overtager kandidatposten fra Ole Christensen, der har siddet to perioder i Europaparlamentet.

- Jeg vil gerne gøre alt, hvad jeg kan. Og jeg ved, at Ole vil hjælpe mig ind i arbejdsrytmen i Bruxelles og de ting, han arbejder med. Så jeg er 100 procent sikker på, at når jeg forhåbentligt bliver valgt ind engang næste år, så er jeg klar til at hoppe lige i arbejdstøjet, siger Morten Klessen.

Havde ikke regionsbestyrelsens opbakning

Morten Klessen vandt kandidaturet på trods af, at regionsbestyrelsen hos Socialdemokratiet i Nordjylland havde valgt Claus Larsen-Jensen som deres favorit.

- Det er ikke nogen hemmelighed, at vi havde peget på Claus Larsen-Jensen. Men det har ikke noget med Morten Klessen at gøre, og nu står vi fuldt bag ham, og så er der fokus på den kommende valgkamp, siger Mogens Vestergård Pedersen, formand for Socialdemokratiet i Nordjylland. 

Socialdemokratiet i Nordjylland skal kun opstille en kandidat til Europa-Parlamentet. Den endelige rækkefølge på Socialdemokratiets liste afgøres på partikongressen i september 2018.

Europaparlamentsvalget finder sted til maj næste år.