LIGE NU:

Socialdemokratisk regionsformand: - Jeg håber, at det er starten på en nødvendig kulturændring

Den socialdemokratiske regionsformand i Nordjylland, Mogens Vestergaard Pedersen, kalder Frank Jensens beslutning om at stoppe i politik nødvendig. Han mener, at det er starten på en nødvendig kulturændring.

Mandag middag trak den tidligere nordjyske politiker og overborgmester i København, Frank Jensen (S), sig efter flere sager om seksuelt grænseoverskridende adfærd.

 

Den socialdemokratiske regionsformand i Nordjylland, Mogens Vestergaard Pedersen kalder belutningen nødvendig.

- Jeg synes ikke, det er den mest glædelige dag. Men når det er sagt, tror jeg, det var en nødvendig beslutning, som Frank har truffet. Både i forhold til overborgmesterposten og som næstformand i partiet, siger Mogens Vestergaard Pedersen til TV2 Nord.

Han håber, at Frank Jensens exit kan give stof til eftertanke.

- Jeg håber, at det er starten på en nødvendig kulturændring. Og jeg håber, at det er arbejdet med den og i øvrigt partiernes politik, man bliver bedømt på - for eksempel om et år, når der er kommunal- og regionsrådsvalg, siger Mogens Vestergaard Pedersen.

Vigtigt signal

Sagerne, som har medvirket til, at Frank Jensen mandag trak sig fra politik, strækker sig fra 1990'erne til 2019. Regionsformanden kalder dem alvorlige.

- Det her er et resultat af, at der er nogle modige kvinder, der har stået frem og fortalt en historie, siger Mogens Vestergaard Pedersen, og fortsætter:

- Det vigtigt at signalere, at Socialdemokratiet tager hånd om sagerne, lyder det fra regionsformanden.

Mogens Vestergaard Pedersen henviser til en nyoprettet whisteblowerordning som en del af en løsning, fordi denne eller en advokatundersøgelse kan være med til, at "sagerne bliver ordentligt belyst".

- Jeg håber jo på, at de sager vi har haft - og De Radikale - ikke bare bliver et punktum, men starten på en kulturændring.