Socialrådgiver: Der var rent og pænt

Huset i Serritslev, hvor familien boede, skulle i følge kommunens socialrådgiver have været pænt og rent, da hun besøgte det. Foto: TV2/Nord

Onsdag afgav en socialrådgiver fra Brønderslev Kommune forklaring i Serritslev-sagen. Hun beskrev familiens hjem som rent og pænt.

Da den berygtede Serritslev-sag fortsatte onsdag, var det med blandt andre en socialrådgiver fra Brønderslev Kommune i vidneskranken.

Efter flere hjemmebesøg ved familien, beskrev hun dengang hjemmet som rent og pænt. Hun fortalte yderligere, at forældre såvel som børn var nyvaskede og pæne i tøjet ved hendes besøg.

Dagen efter et af besøgene fik socialrådgiveren en mail fra skolelederen, der var yderst bekymret for børnene. Han skrev, at de var beskidte og lugtede.

I retten onsdag kunne socialrådgiveren ikke forklare, hvordan de to opfattelser kunne være så forskellige med en dags mellemrum.

Socialrådgiver ved Brønderslev Kommune erkender, at det ikke blev overvejet at foretage uanmeldte hjemmebesøg i Serritslev-familien, selv om kommunen havde fået flere anonyme indberetninger samt to indberetninger fra politiet og advarsler fra børnenes skole.

Socialrådgiveren havde tre hjemmebesøg fra september til november 2009, men hun så aldrig alle børn.

Ved tidligere vidneforklaringer er det kommet frem, at familien levede under meget uhumske vilkår.

TV2/Nords reporter i retten fortæller, at der blev gået hårdt til socialrådgiveren, som havde svært ved at huske specifikke datoer, tidspunkter og reelle hændelsesforløb. 

TV2/Nord har i løbet af onsdag forsøgt at få en kommentar fra flere parter i kommunen, blandt andre Borgmester Lene Hansen, men ingen ønskede at udtale sig.

Forsiden lige nu