Softwarevirksomhed satser på de helt unge

01:41

Unge skoleelever deltager i arrangementet Geek Night på Valsgaard Skole Foto: Thomas Gaardsmand

1 af 2

[size=3]IT-industrien mangler programmører. Derfor rykker en software-virksomhed nu ud på skolerne for at vække interessen hos de mindste. Første stop var mandag eftermiddag på Valsgaard Skole ved Hobro. [/size]

Skolens natur og teknik-lokale var omdannet til legeplads for teknik-nørder - eller i hvert fald fremtidens mulige teknik nørder og deres forældre. En håndfuld elever havde taget deres bærbare computere med og blev oplært i computerprogrammet "Scratch", som gør det muligt at lave spil og små animationer.

 

Dagens læremester og initiativtager var Søren Eskildsen, som til daglig er direktør for software-virksomheden Trifork, som blandt andet har gjort det muligt for Danske Banks kunder at få netbank på mobilen. Han er ikke i tvivl om vigtigheden af at vække børnenes interesse for programmering helt fra de går i første klasse.

 

Vi bliver nødt til at lave verdensklasseudviklere i Danmark. Fordi på lønniveauet kan vi slet ikke være med andre steder i verden. Så de ting, vi kommer til at lave i Danmark de skal virkelig være spitzenklasse og derfor, så skal man øve sig i lang tid for at blive en rigtig god udvikler, siger Søren Eskildsen til TV2/Nord.

Allerede nu viser en undersøgelse fra revisionsfirmaet Deloite, at tre ud af fire IT-virksomheder forventer at ansætte folk i år. Det samme gør Søren Eskildsen. Hans drøm er at få omkring 500 elever gennem kurset om programmering, så der også vil være programmører at vælge imellem i fremtiden.

Forsiden lige nu