LIGE NU:

Sol, sommer og svømmetur: Hvor er livredderne?

Trods masser af badegæster på de nordjyske strande, så rykker Trygfondens Kystlivredningstjeneste først ud på strandene om en måned.

Sol, sol og atter sol. Maj har været den varmeste og mest solrige måned, der nogensinde er målt. Badegæsterne strømmer til Vesterhavet for at få sig en kølende dukkert. Mange strandgæster savner dog livredderne, men for Trygfondens kystlivredningstjeneste er det kalenderen og ikke vejret, der bestemmer, hvornår de rykker ud på strandene.   

Ægteparret Storm hygger sig i klitterne på stranden ved Blokhus. Lige nedenfor plejer kystlivredderne at stille deres tårn op. Det gør de også i år. Den 29. juni.

- Der har jo allerede været mere sommervejr nu end hele sidste, så hvorfor er der ingen livreddere, supplerer Louise Storm.

Luften er 26 grader og vandet allerede lige omkring de 15 grader den her sidste forårsdag i Blokhus. De rekordhøje temperaturer i maj har fået mange til at tage til vandet for at blive kølet lidt ned. Men at stranden er fuld af badegæster betyder ikke, at kystlivredderne bare sådan kan rykke deres sæson frem.

- Vi er som et omrejsende cirkus, der skal sættes op. Det skal planlægges i god tid. Mange af vores livreddere er studerende, og de har lige travlt med at svede over bøgerne, siger Anders Myrhøj, der er chef for Trygfondens Kystlivredning.

Foruden stranden i Blokhus bemander Trygfonden fem andre nordjyske strande med livreddere, men altså først om en måned.