LIGE NU:

Soldat fra Aalborg dræbt

En dansk soldat blev natten til torsdag dræbt i Afghanistan, da han under en patrulje blev ramt af en sprængning. Soldaten var udsendt fra Jægerkorpset i Aalborg.

Soldaten var med sin enhed fra Task Force 7 på en patrulje til fods i Upper Gereshk Valley nordøst for Gereshk i Helmand Provinsen, da han blev ramt. Det oplyser TV2Nyhederne.

Ifølge Hærens Operative Kommando (HOK) blev soldaten hjulpet af sine kolleger, men klokken 23.42 blev han erklæret død som følge af de læsioner, han havde fået.

De nærmeste pårørende er underrettet, oplyser HOK.

- Det er med stor sorg, at jeg her til morgen må meddele, at vi i nat har mistet en af vores meget erfarne soldater under en operation i Afghanistan. Det er et hårdt slag for os alle og især for soldatens familie, udtaler chefen for Hærens Operative Kommando, generalmajor Agner Rokos og tilføjer:

- Det er med stor medfølelse, at vi tænker på familien og på den dræbtes kammerater. Vi vil gøre alt hvad vi kan for at hjælpe familien her hjemme og for at støtte kammeraterne og kollegaerne i Helmand.

Forsvarsminister Nick Hækkerup (S) har modtaget beskeden om den dræbte danske soldat.

- Min dybeste medfølelse går til den dræbte soldats familie og pårørende, som i dag har lidt det største tab. Jeg tænker også på vores soldater, der på trods af tabet af en kollega og ven fortsætter deres mission i Helmand provinsen, udtaler ministeren.