Foto: Rune Borre-Jensen

Solgte alt for at lave film

En ung mand fra Aalborg solgte alt hvad han ejede for at lave dokumentar-film i New York.

I øjeblikket er 26-årige Mads Jeppesen tilbage i Danmark for at skaffe penge til sin film. Han ejer stort set intet. 

- Der skulle bare ske noget nyt, så jeg solgte alle mine møbler og sagde lejligheden op, og så tog jeg til New York for at finde en historie, siger Mads Jeppesen.

Han bor i sin kærestes lejlighed, mens han forsøge at rejse 100.000 kroner, så han kan rejse tilbage til New York og færdiggøre dokumentar-filmen "Somewhere in the dark". Filmen er Mads Jeppesens første, og den handler om miljøet i New Yorks Kunstneriske undergrund.

På sin tur til New York har han mødt en række mennesker, som han besluttede sig for at lave en film om. En af dem er den verdenskendte instruktør Tony Kaye, som blandt andet har instrueret filmen "American History X".

- Han var forbløffet over mit projekt, og kaldte det brilliant, fortæller en smilende Mads Jeppesen. 

Den unge filmmager forsøger at skaffe penge ved hjælp af et nyt fænomen kaldte crowd-funding. På hjemmesiden indiegogo.com kan man støtte projektet, for så til gengæld at få sit navn i rulleteksterne eller få en personlig tak fra instruktøren.   

- Filmen skal nok blive finansieret på en eller anden måde, men det bliver spændende at se, hvordan det kommer til at gå, siger Mads Jeppesen.