Solhaven samler ind til Afrika

Beboerne på institutionen Solhaven, der ligger i Farsø, samlede i dag 46.400 kr. ind til Afrikas Horn. De kørte penge hjem på deres motocrosscykler.

Solhavens beboere har igennem de sidste dage fulgt meget med i mediernes dækning af sultkatastrofen ved Afrikas Horn. Derfor tog de i dag initiativ til at samle penge ind ved hjælp af sponsorater. Sponsorerne skulle give penge for hver omgang, de unge kørte på deres motocrossbane.

I den time, løbet varede, kørte de unge drenge 46.400 kr. ind.

- De er blevet mødt af en stor opbakning her i byen, fortæller Søren Virenfeldt, der er forstander hos Solhaven.

Drengene kontaktede selv både erhvervsliv og private personer i Farsø og Aars for at skaffe sponsorkronerne.

- Jeg ringede bare rundt og spurgte alle mulige folk, om de gerne ville sponsorere og sådan noget. Og jeg spurgte også nogle af mine venner om de ville. Det er forskelligt hvor meget folk giver, men det handler heller ikke om et særligt beløb, det handler mere om at gøre noget. Og tanken bag det, siger  Ali Mohamed Ali fra Solhaven, der var en af dem, der kørte motocross i dag.

Drengene glæder sig nu til at se det store indsamlingsshow på lørdag. Indsamlingen bliver vist på både DR1 og TV2 kl. 20.00 lørdag aften.

- Når det kommer på lørdag, så kan jeg se det med god samvittighed, og tænke, at det har jeg været med til at samle ind til, siger Ali Mohamed Ali.