LIGE NU:

Sommeren er begyndt koldt og vådt

Den nordjyske sommer har indtil videre været kølig og regnfuld, men måske er der varmere vejr på vej.

Raflebægerne er fundet frem og der er blevet sat varme på i forteltet hos Jette og Uffe Nielsen på Blokhus By Camping. Nogle få hundrede meter derfra ligger finske Jouko Laihanen i telt. Ingen af campisterne er helt tilfredse med den måde sommeren er begyndt på rent vejrmæssigt.

- Det er ret koldt. Ret koldt og blæsende, siger Jouko Laihanen, som kommer fra den finske by Turku.

Starten på den danske sommer har da også været koldere og vådere end normalt, men vejret har tidligere vist sig fra sin mindre flatterende side i Nordjylland på dette tidspunkt af året.

- Det normale er, at temperaturerne ligger et par grader højere, og at der falder lidt mindre nedbør, siger TV2 Vejrets Anders Brandt, som fortæller at sommervejret senest var som i år i 2010 og 2001.

Campisterne i Blokhus håber alle, at vejret snart bliver en smule bedre. Det samme gør pladsens lejrchef, som fortæller, at vejret har betydet, at der har været lidt færre gæster på pladsen i år.

- Tit er det faktisk sådan, at det skifter omkring Sankt Hans, og kigger vi langt ind i vores prognoser, så ser det ud til, at vejret bliver mere stabilt, når vi kommer ind i juli, siger Anders Brandt.

Bliver vejret ikke bedre, så Jette og Uffe Nielsen en løsning klar. Selvom de helst vil tilbringe sommeren i Blokhus, så er de klar til at flyve sydpå for at få lidt sommersol.

- Vi har været inde at lure. Der er lidt Rhodos og lidt forskelligt noget til billige penge, og det kunne jo være fristende, siger Jette Nielsen.