00:22

Arkivfoto. Foto: Bruno Stagsted

Arkivfoto.

1 af 3

Sommerhussalg steget med 50 procent

Det nordjyske sommerhusmarked er i topform, hvad angår antal handler og priser. Den korte afstand til Aalborg og historisk lav boligfinansiering er forklaringen, det mener Nybolig.

Det er blevet ret populært at eje et sommerhus i Nordjylland. I anden og tredje kvartal 2016 blev der nemlig solgt 50 procent flere sommerhuse i Nordjylland end i samme periode i 2015. Det viser en analyse, som Nybolig har foretaget på baggrund af nye tal fra Realkreditforeningen.

- Appetitten på nordjyske sommerhuse synes umættelig i disse år. Selvom 2015 var et udmærket år, er der i 2016 virkelig kommet hul på bylden. Samtidig har priserne også holdt stand, selvom de på landsplan er faldet et par procent, siger Thomas Hovgaard, der er presseansvarlig i Nybolig.

Han mener, at Nordjyllands fortsatte popularitet skyldes den korte afstand til Aalborg og den historisk lave boligfinansiering.

- Vores undersøgelser viser gang på gang, at folk ønsker et sommerhus, som de komme til på under en time i bil. Og det kan et ret stort antal personer i Aalborg og omegn, når de køber sommerhus i Nordjylland. Derfor tror vi også, at vi fortsat vil se et stærkt nordjysk sommerhusmarked både, hvad angår antal handler og priser især nu, hvor boligfinansieringen er så billig, siger Thomas Hovgaard.