Seneste nyt:

Sommerpakke forventes at trække flere gæster til Nordjylland

Ved Destination Nordvestkysten bliver sommerpakken taget godt imod. Især billigere transport i Danmark kan lokke turister til Nordjylland, spår direktøren.

En sommerpakke, der skal give den danske økonomi et boost, bliver hilst velkommen i Nordjylland.

Fredag præsenterede regeringen sammen med flere partier sommerpakken, som blandt andet byder på billigere offentlig transport, rabat på kulturoplevelser og gratis aktiviteter til ældre.

Direktøren for Destination Nordvestkysten, som er en sammenslutning af fem kommuner langs vestkysten, fremhæver flere initiativer, som han forventer, vil gavne Nordjylland.

Blandt andet bliver det billigere at rejse over Storebælt med tog i skolernes sommerferie.

- Det håber og forventer vi, vil betyde flere gæster. Vi har nogle gange svært ved at aktivere dem, der ikke har bil, så det at man kan komme rundt i landet billigere, er positivt, siger direktør Peter Krusborg Pedersen.

Danskerne skal ud af eget hus og baghave

Det bliver med sommerpakken gratis for gående og cyklister at sejle til de danske øer i juli. Noget, der onsdag fik Læsøs borgmester Karsten Nielsen til at juble.

- For at sige det på godt jysk, så er vi rigtig godt tilfredse med det. Vores forretninger kan få fyldt kassen op og så sige, at det har været en nogenlunde ordentlig sæson, sagde Karsten Nielsen til TV2 Nord.

Indslag fra 17. juni 2020: På Læsø vækker forslaget om gratis færger begejstring – øen er nemlig i forvejen et populært rejsemål for cyklister.

Peter Krusborg Pedersen håber, at gratis færger kan få flere ud og se deres land.

- Vi har været bekymrede for, om gæsterne bliver hjemme i deres eget hus og i deres egen baghave. Vi vil gerne have dem ud og opleve Danmark. I sommerpakken er der nogle konkrete initiativer, der taler til danskernes pengepung, siger han.

Peter Krusborg Pedersen, direktør for Destination Nordvestkysten.
Peter Krusborg Pedersen, direktør for Destination Nordvestkysten.

Udsigt til at komme fornuftigt gennem året

For turistbranchen har de seneste måneder været noget af en rutsjebanetur. Men der er grund til optimisme, mener Peter Krusborg Pedersen.

- Set med nordjyske briller kan vi være rigtig godt tilfredse. Vi går ind i en hovedsæson, hvor vi begynder at være godt med. Aktiverer vi efteråret, så kommer vi fornuftigt igennem året – og det var absolut ikke udsigten for halvanden måned siden, siger han.

Han så gerne, at der blev booket flere overnatninger i Aalborg. Her har flere hoteller lidt under restriktionerne, som har medført, at de har været hårdt ramt på møder og konferencer.

- Det bliver svært at hente hjem. Men når man ser, at det lysner, og at Nordjylland er det sted, som flest danskere kigger på – så er det svært ikke at tage de positive briller på, siger han.

Her er tiltagene i sommerpakken:

REJSER

KULTUROPLEVELSER

SOMMERAKTIVITETER FOR ÆLDRE OG SÅRBARE GRUPPER