LIGE NU:

Søn afhøres

Onsdag formiddag afgav den 38-årige søn, som er tiltalt for at have slået sin far ihjel, forklaring.

- Det er først bagefter det går op for mig hvad der er sket, det var ligesom en surrealistisk tåget film, der kørte inde i hovedet på mig.

Sådan lyder det fra den 38-årige søn, som onsdag formiddag afgav forklaring i sagen, hvor han er anklaget for at have slået sin 68-årige far ihjel i august sidste år.

Han kan ikke rigtigt huske hvad der er skete den aften i det fælles hjem. Et par måneder tidligere var han kommet hjem fra Norge for at bo ved faren, som han var blevet værge for. Han skulle hjælpe faren, som nærmest var bundet til sengen døgnet rundt.
 
I retten kom det frem, at den 38-årige har haft en traumatisk barndom, hvor han boede sammen med faren, en søster og en halvbror. Moren døde da sønnen var seks år.

Barndommen var præget af fysisk og psykisk vold fra farens side.

- Når far drak, så skulle man passe på, for alt kunne ske. Både min søster og jeg var bange for ham.

Ifølge den tiltalte, så levede han og søsteren hele tiden i frygt for, at faren skulle eksplodere og banke dem.

- Den 20. august var det ligesom der kom "en flodbølge om hele barndommen der kom rullende frem" sagde den tiltalte i retten, som derefter ikke præcis kan huske hvad der skete før han opdagede, at han sparkede faren.

Først kort før sønnen ringede 112 gik det op for ham, hvad der var sket. Han så faren ligge på gulvet i blod.

Årsagen til, at det slår klik for sønnen er, ifølge ham selv, at det formentlig har været farens kommentar - en sætning, "lad være med det " som minder ham om en voldelig barndom.