Sort arbejde anmeldes

Nordjyderne anmelder i stigende grad naboen, eller andre der snyder med skattebetalingen. SKAT Nordjylland modtog sidste år 959 anmeldelser og kontroloplysninger. Det er næsten 40 procent flere anmeldelser og kontroloplysninger fra borgere og virksomheder end i 2009.

SKAT Nordjylland modtager i stigende grad anmeldelser og kontroloplysninger fra borgere og virksomheder om forhold, hvor der ikke bliver afregnet skat, moms og afgifter efter reglerne.
 
- Stigningen i antallet af anmeldelser tyder på, at nordjyderne er blevet mere opmærksomme på, at vi alle må bidrage til betalingen af samfundets goder og at det bliver mere og mere upopulært at være skattesnyder, siger Henrik Christensen, der er viceskattedirektør i Indsats i SKAT Nordjylland.

En af SKATs målsætninger er, at sikre en høj skattemoral hos borgerne.

- Det gør vi blandt andet ved, at lave et grundigt stykke arbejde med de anmeldelser, vi får fra borgere og virksomheder, fortæller Henrik Christensen.

Af de 959 anmeldelser og kontroloplysninger som SKAT Nordjylland har modtaget i 2010, er der sket ændringer i 57 procent af sagerne. Der er forhøjet indkomster med godt 49 millioner kroner og opkrævet efterbetaling af moms med næsten 7 millioner kroner.

Til sammenligning modtog SKAT Nordjylland 692 anmeldelser og kontroloplysninger i 2009. Heraf skete der ændringer i 45 procent af sagerne. Indkomster blev forhøjet med godt 22 millioner kroner, mens efterbetalingen af moms var på samme niveau som i 2010.

- Det er selvfølgelig positivt, at vi også med nordjydernes hjælp får fat i modspillerne, selvom vi nok alle vil foretrække, at de også betalte deres skat, uden at andre må anmelde dem, siger Henrik Christensen, der tilføjer:

 - Desværre tyder resultaterne på noget andet.

Forsiden lige nu