LIGE NU:

SOS International skal levere akutlægehelikopter

Når Region Nordjylland og Region Midtjylland i april sætter gang i forsøgsordningen med en akutlægehelikopter, bliver det SOS International, der leverer helikopter og mandskab.

I alt var der to kvalificerede bud på en leverandør af opgaven. Begge kunne leve op til kravene om kvalitet og økonomisk soliditet. Men samlet set var tilbuddet fra SOS International det mest fordelagtige, og derfor fik selskabet opgaven.

- Med akutlægehelikopteren sender vi tryghed på vingerne, siger, regionsrådsformand Bent Hansen (Soc.dem.), i en pressemeddelelse fra Region Nordjylland. Han ser frem til at høste erfaringer, med at sende hurtig hjælp af luftvejen.

- Det er de mest syge og de værst tilskadekomne, der får glæde af akutlægehelikopterens reaktionstid. Men præcis hvilken forskel den kortere luftvej kan gøre, skal forsøget vise, siger Bent Hansen.

Ulla Astman (Soc. Dem.), regionsrådsformand i Region Nordjylland, forventer, at helikopteren kommer nordjyderne til gavn især i kystområder:

- Nordjyllands akutløsninger er i forvejen ganske omfattende, men helikopteren kan især komme borgere til undsætning ved kystområderne, hvor der kan være langt til for eksempel hjerteafdelingen på Aalborg Sygehus, siger Ulla Astman.

- Det bliver en interessant forsøgsordning. En permanent løsning kan ikke umiddelbart finansieres af regionerne alene, så det vil kræve et fast tilskud og ikke kun puljepenge, siger Ulla Astman.

Akutlægehelikopteren i Nord og Midtjylland er finansieret som et forsøg af Regeringens pulje til nære sundhedstilbud i udkantsområder.