Foto: Spar Nord

Spar Nord er afvisende over for Fjordbank

[size=2]Spar Nord er ikke umiddelbart interesserede i at købe resterne af den krakkede Fjordbank Mors. [/size]

 Spar Nord er blevet hevet frem af aktionærerne i den krakkede Fjordbank Mors som en mulig opkøber. Men hos Spar Nord ligger et køb ikke lige til højrebenet.

Det siger kommunikationsdirektør i banken Ole Mortensen.

- Vores strategi de sidste 10 år har lydt på at være til stede i alle de større byer i landet. Det er vi nu - og nu er strategien at købe op, hvor vi allerede er til stede. Og intet af det gør sig gældende med hensyn til Fjordbank Mors, siger Ole Mortensen.

På et møde søndag formiddag har aktionærer i den krakkede bank, der måtte smide håndklædet i ringen i fredags, "samlet" 200 millioner kroner sammen til at købe de sunde dele af banken.

Men der mangler mindst 200 millioner kroner for at et eventuelt køb kan lade sig gøre. Og derfor pegede man på Spar Nord som en mulig partner.

- Der er ingen dialog i gang, fastslår Ole Mortensen.

Fjordbank Mors og statens skraldespandsselskab for krakkede banker Finansiel Stabilitet har hele weekenden forhandlet om en løsning under Bankpakke 3.

Og bestyrelsen i Fjordbank Mors forventer at indgå en betinget aftale med Finansiel Stabilitet om at overføre bankens aktiver og en del af ankens passiver til en ny bank under det statslige selskab.

Fjordbank Mors er blevet til efter en fusion mellem Morsø Bank og Morsø Sparekasse. Da bankerne fusionerede, havde Fjordbank Mors cirka 250 ansatte og 75.000 kunder.

/ritzau/