LIGE NU:

Spar Nord nedlægger 50 stillinger

Spar Nord har varslet at 50 stillinger skal nedlægges.

50 ansatte i Spar Nord mister deres job inden udgangen af 2011. Direktør Lasse Nyby håber dog, at de 50 stillinger kan findes gennem en periode med et ansættelsesstop med naturlig afgang og frivillige aftrædelser.

- Vi har en forventning om, at det her kan løses, uden vi kommer ud i en masseafskedigelse, siger Lasse Nyby.

Stillingerne nedlægges for at spare på lønningerne, så bankens omkostninger går i nul. Der skal spares omkring 30 millioner kroner på lønninger i næste års budget.

- Vi kigger på vores omkostninger, og når indtægterne ikke kommer som forventet, så må vi i stedet se nærmere på vores omkostninger, siger direktør Lasse Nyby.

Netop med 50 færre medarbejdere er banken i stand til at holde omkostningerne i ro for tredje år i træk. Direktør Lasse Nyby forsikrer, at det ikke er bestemte afdelinger eller filialer, der bliver mål for sparerunden.

- Vi har lukket 21 afdelinger indenfor de sidste fire år. Det er foregået løbende. At lukke flere afdelinger løser ikke vores problem, og vi har ikke planer om det, siger Lasse Nyby.

Samtidig med nyheden om neskæringerne i personalet, kan Spar Nord meddele, at banken sælger dele af sine leasingaktiviteter til Jyske Bank.

Ved handlen overtager Jysk Bank billeasingselskabet Easyfleet samt de fremtidige aktiviteter i Finans Nord, hvor resten af Spar Nords danske leasingaftaler er samlet.

Spar Nord beholder en del af de nuværende leasingaftaler fra Finans Nord, som banken selv afvikler. Det forventes at ske over de næste tre år.

80 medarbejdere fra Spar Nord flytter i forbindelse med overdragelsen med over i Jyske Bank.