Spar Nord taber nye millioner på landbrug

Spar Nord må nedskrive med 115 millioner, primært på landbrugskunder. Foto: Ib William Christensen

Banken nedskriver yderligere 115 millioner kroner på landbrugskunder. En lille nedjustering, erkender bankens direktør.

En af landets største banker, Spar Nord, må nedskrive yderligere 115 millioner kroner.

Det er især landbrugskunderne, der koster dyrt, og selvom banken samtidig hæver sine forventninger til indtægterne før nedskrivninger, så erkender direktør Lasse Nyby, at det samlet set påvirker bankens resultat negativt.

Det er Finanstilsynets skærpede krav til, hvordan bankerne skal opgøre deres forventninger til tab på landbrugskunder, der er baggrunden for nedjusteringen, forklarer direktøren.

- Nu har vi været tingene igennem efter de skærpede krav fra Finanstilsynet, og det har skabt en engangseffekt på 115 mio. kr.

- Vi har dog også mange kolleger, som har flaget for, at de nye regler vil give ekstra nedskrivninger i andet kvartal, så Spar Nord bliver nok ikke den eneste, siger Lasse Nyby til Ritzau Finans.

I første kvartal tog Spar Nord nedskrivninger for 106 millioner kroner. I andet kvartal venter banken nu nedskrivninger på i alt 221 millioner kroner.

Til sammenligning var nedskrivningerne i Spar Nord på 97 millioner kroner i andet kvartal 2011.

Det er meget usikkert, hvordan nedskrivningerne bliver fremover.

Derfor er Lasse Nyby glad for, at god drift i bankens realkreditafdeling og ekstra indtægter på værdipapirer skæpper godt i kassen, så banken venter at få 100 millioner mere i indtægter for hele regnskabsåret 2012, end den tidligere havde regnet med.

- Der er en god aktivitet i banken, og det er vi godt tilfredse med, siger Lasse Nyby til Ritzau Finans.

/ritzau/

Forsiden lige nu