Foto: Spar Nord

Spar Nord: Tilfredshed med halvårsregnskab efter coronaen

Et nettoresultat på 255 millioner kroner for det første halvår af 2020 betegner banken selv som tilfredsstillende set i lyset af coronasituationen i Danmark.

- Efter et udfordrende 1. kvartal præget af Covid-19-krisen har 2. kvartal været betydeligt mere positivt.

Sådan beskriver Spar Nords administrerende direktør Lasse Nyby selv det halvårsregnskab for 2020, som banken netop har sendt ud.

Lasse Nyby, administrerende direktør, Spar Nord Foto: Spar Nord

Regnskabet for 1. kvartal gav et resultat på 24 millioner, og det var tydeligt at også banken kunne mærke uroen i Danmark i marts med forårets udbrud af corona i Danmark.

00:24 Luk video

Og selv om halvårsregnskabet for 2020 med 255 millioner kroner i nettoresultat ikke når op på resultatet for samme periode sidste år på 546 millioner kroner, så kalder banken det alligevel positivt set i lyset af forårets udfordringer.

- For det første har de finansielle markeder rettet sig efter den uro, vi oplevede i marts. Både på aktierne og de fleste andre aktivklasser er det tabte vundet tilbage, og sammen med kunderne kan vi glæde os over, at afkastene på vores forskellige pensions- og opsparingsprodukter ser rigtigt fornuftige ud, siger Lasse Nyby.

Læs også Vi skal ikke være bekymrede for bankerne - endnu

Men der er dog stadig grund til at have et vågent øje på de forskellige udfordringer, der ligger i kølvandet på forårets krise.

- Den største bekymring er dog helt sikkert på kreditsiden, hvor der stadig er stor usikkerhed om de langsigtede kreditmæssige konsekvenser af den nedgang i økonomisk aktivitet, som COVID-19-krisen har medført. Men alt i alt mener jeg, at der er klart flere positive end negative elementer i det regnskab for 1. halvår, vi offentliggør i dag, siger Lasse Nyby.