LIGE NU:

Sparekasse- fusion møder stor opbakning

Repræsentantskaberne i Hals sparekasse og Sparekassen Vendsyssel har med stort flertal godkendt fusionen mellem de to sparekasser.

Fusionen mellem Hals Sparekasse og Sparekassen Vendsyssel er godkendt af Finanstilsynet, og onsdag den 13. maj godkendte repræsentantskaberne i de to sparekasser fusionen - endda med stort flertal.

Det er den svage vækst i samfundet, den lave rente og ikke mindst de kraftigt stigende krav om kapital, de voksende administrative byrder og behovet for bredere kompetencer, der har fået Hals Sparekasse til, efter mere end 145 års selvstændighed, at blive en del af Sparekassen Vendsyssel.

Sparekassen Vendsyssel har gennem hele finanskrisen haft overskud, og bliver den fortsættende sparekasse i fusionen.

- Vi er glade for at kunne konstatere, at der har været massiv opbakning til fusionen, og vi har i sparekassen også fået mange positive tilkendegivelser fra kunder og garanter på, at det netop er Sparekassen Vendsyssel, som vi har valgt at fusionere med, siger bestyrelsesformand i Hals Sparekasse Jens Højer.

Der er også stor glæde i Sparekassen Vendsyssel over, at fusionen gik fint igennem hos begge sparekassers repræsentantskaber.

- Vi byder alle kunder og garanter fra Hals Sparekasse velkommen i Sparekassen Vendsyssel. Fusionen er med til at konsolidere os og styrke sparekassen i det sydøstlige Vendsyssel, siger direktør Vagn Hansen.