LIGE NU:

Sparekassen Vendsyssel leverer endnu et rekordresultat

Sparekassen Vendsyssel kommer ud af 2018 med et resultat før skat på 434 millioner kroner, hvilket næsten er en nidobling i forhold til 2014.

Resultatet efter skat er forbedret med 34,2 millioner kroner til 353,7 millioner kroner i forhold til 2017. Det er en fremgang på hele 10,7 procent.

Årsagen til fremgangen skyldes især Sparekassens Vendsyssels overtagelse af det tidligere Østjydsk Bank. Overtagelsen har medført en engangsindtægt på 140 millioner kroner, men også en belastning i form af  engangsomkostninger til blandt andet udtrædelse af Bankdata.   
 
- En anden væsentlig årsag til vores gode resultat er en fortsat positiv udvikling i antallet af nye kunder og i det antal forretninger, som kunderne ønsker at lave med sparekassen. I 2018 rundede vores samlede kundeantal 131.000 kunder, hvoraf 13.500 kunder kom fra tidligere Østjydsk Bank, og 3.400 var almindelig kundetilgang. Mere end 30 procent af det samlede antal kunder har valgt at være garanter i sparekassen. Det opfatter vi som en stor tillidserklæring, og vi vil gøre os umage for at leve op til tilliden, siger administrerende direktør i Sparekassen Vendsyssel, Vagn Hansen. 

 
Indtægterne kommer primært fra rente- og gebyrindtægter, der samlet er steget til 967 millioner kroner. 
Det er en stigning på næsten 120 millioner kroner i forhold til 2017. Renteindtægterne hænger sammen med sparekassens samlede udlån, og de har udvist en stigning til nu at være tæt på 13 milliarder kroner, hvilket er en stigning på over 20 procent i forhold til 2017.
 
- Vi har stort fokus på, at sparekassen til enhver tid skal være robust nok til at modstå det, man kunne kalde for en ”finansiel 100 års storm”, hvis den måtte komme. Med en god indtjeningskraft er det muligt for os at lægge penge til egenkapitalen, så vi er bedst muligt rustet til at klare de udfordringer, der måtte komme. Alene i 2018 er det lykkedes for sparekassen at lægge yderligere 393 millioer kroner til egenkapitalen, som dermed ender på knap 3,1 milliarder kr, siger Vagn Hansen, der betegner regnskabet som meget tilfredsstillende.

Sparekassen Vendsyssel forventer, at resultatet af den primære drift i 2019 vil ligge i niveauet 430 - 450 mio. kr. 

PH 230421 SI Jomfru Ane gade dagen derpå Still

Lad dig ikke friste: Snyd med coronapas kan koste en plet på straffeattesten

112 alarm politi politibil

Hasarderet kørsel og hærværk foran børnehavebørn

sandskulpturer 7

play Attraktioner gør klar til at åbne torsdag

Prototype på eldrevet passagerfærge der skal kunne sejle autonomt mellem Nørresundby og Aalborg.

Fjordbus over Limfjorden: Selvsejlende elfærge forventes klar i 2022

PH 230421 SI Jomfru Ane gade dagen derpå Still

Lad dig ikke friste: Snyd med coronapas kan koste en plet på straffeattesten

112 alarm politi politibil

Hasarderet kørsel og hærværk foran børnehavebørn

sandskulpturer 7

play Attraktioner gør klar til at åbne torsdag

Til forsiden

Til forsiden