Foto: TV2/Nord

Sparekasser straffer Spar Nord

Sparekasser afbryder samarbejdet med Spar Nord, efter den nordjyske bank har forladt bankernes IT-samarbejde.

En lang række sparekasser har afbrudt samarbejdet med Spar Nord. Det sker efter at Spar Nord er trådt ud af samarbejdet omkring datacentralen SDC, og gået over til konkurrenten BEC. Det skete i efteråret 2014.

I stedet er Sparekassen Kronjylland trådt i Spar Nords sted, og står nu i spidsen for samarbejdet omkring SDC, og overtager nu Spar Nords tidligere samarbejdspartnere. Det bekræfter både Spar Nord og Sparekassen Kronjylland overfor Finanswatch.

En af de sparekasser, der er gået fra Spar Nord til den midtjyske bank, er Klim Sparekasse. Her mener man, at Spar Nord har "fravalgt fællesskabet."

- Det irriterer mig da voldsomt, at vi skal skifte, men det her er også politik. Vi føler os forpligtet til at bakke op om SDC, og vi er da også rigtig glade for at arbejde sammen med Sparekassen Kronjylland, siger Henrik Agesen, der er direktør i Klim Sparekasse.

Nogle af de andre sparekasser fortæller, at de har forladt samarbejdet for at undgå IT-bøvl.

Det er i alt 10 sparekasser, der har afbrudt samarbejdet med Spar Nord.

-Det har været en udmærket forretning for os, og vi har haft et godt set-up til det, så vi havde gerne fortsat det, men vi havde forventet, at det kunne blive ske, når vi valgte at skifte datacentral, siger Ole Madsen fra Spar Nord til FinansWatch. Ole Madsen understreger, at den nordjyske bank har kalkuleret med, at de andre sparekasser ville forlade Spar Nord.