00:20

Specialstyrker fra Aalborg sendes til Syrien

Jægersoldater fra Flyvestation Aalborg er med, når de danske specialstyrker sendes ind i Syrien for at bekæmpe Islamisk Stat.

Der er politisk flertal for at indsætte danske specialstyrker i Syrien i kampen mod Islamisk Stat. Hidtil har styrkerne opereret i Irak. Det oplyser Forsvarsministeriet.

Danmark er blevet bedt om at bidrage med special-styrker i Syrien, og det har regeringen sagt ja til. Det oplyser udenrigs-minister Anders Samuelsen i dag. Dagens beslutning betyder, at de jægersoldater, der i forvejen er i Irak, nu kan fortsætte deres arbejde på den anden side af grænsen til Syrien. Det er endnu uvist, hvor mange specialstyrker, der skal indsættes.

- Det er stadig de irakiske sikkerhedsstyrker, der fører kampene.  Vi er dernede som rådgivere og vejledere i de missioner, der skal lave, forklarer Jørgen Høll, chef for Specialkommandoen, Flyvestation Aalborg.

Regeringen vil løbende se på, hvordan Danmark kan tilpasse de militære bidrag til koalitionens behov.

-Jeg er glad for, at vi med dagens beslutning har sikret, at det danske specialoperationsbidrag også fremadrettet kan løse de opgaver, som både irakerne og koalitionen efterlyser. Det er afgørende, at vi ikke giver ISIL et frirum, men fortsat presser dem fra alle sider, siger forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen i en pressemeddelse.