Caroline og Anders Lunden Møller har sovet i teltet her i haven i Ingstrup i henholdsvis to og et år. Privatfoto

Spejder-bedrift: Nordjyske søskende sover i telt året rundt

Det er hyggeligt, det er sjovt og lidt irriterende, når Anders hele tiden snakker. Sådan lyder det fra 12-årige Caroline Lunden Møller, som sammen med sin lillebror Anders Lunden Møller på ni år, i et helt år har sovet i telt i familiens have i Ingstrup. 

Anders Lunden Møller mener nu ikke, at han har været så irriterende, som storesøsteren antyder, han synes, de har hygget sig derude med soveposer, dyner og masser af tæpper.

Og så har de set film og samtidig holdt venner, familie og ikke mindst vennerne fra spejdergruppen opdateret på Facebook om de mange dage, uger og måneder i telt. 

Faktisk er det hele to år, Caroline Lunden Møller har sovet i telt, og det seneste år har lillebroderen gjort hende selskab. De har haft hver deres kabine i teltet i haven i Ingstrup, men mange nætter har de sovet i samme kabine. 

De er begge spejdere, og det er netop derfra, de to har fået ideen til at gøre noget, som ikke mange andre kan prale af at have gjort.

Caroline og Anders i teltet i haven. Privatfoto

Måske de eneste i Nordjylland

Ifølge Karen Thomine Christensen, der er gruppeleder i KFUM Saltum, hvor søskendeparret er med, er der ikke andre spejdere i Nordjylland, der har gjort noget lignende.

03:20

TV2 Nords reporter Jeppe Hostrup og fotograf Ivan Hansen var fredag aften hjemme i haven hos Caroline og Anders. Se med her

Luk video

- Jeg tror måske, der er en enkelt på landsplan, der har sovet to år i telt, men mig bekendt ingen i Nordjylland, siger Karen Thomine Christensen.

Et helt år i telt under nattens stjernehimmel. Det lyder umiddelbart som en hård og kold fornøjelse. Men søskendeparret har en helt anden udlægning af at putte sig under teltdugen hver aften.

- Jeg sover dejligt derude, lyder det fra Caroline Lunden Møller, mens lillebror Anders tilføjer, at der godt nok har været nogle edderkopper, men det er helt okay.

Caroline og Anders har sovet ude i teltet i alt slags vejr. Privatfoto

- Jeg kan drille de andre i klassen med, at jeg nu har gjort noget som den eneste, for jeg er den yngste nogensinde, der har sovet i telt i et år, fortæller Anders Lunden Møller tydeligt stolt af, at han nu kan tilføje "Snorky"-mærket til sin samling af spejdermærker efter den imponerende bedrift. 

Det mærke har Caroline Lunden Møller allerede, men nu får hun en kryds, hun kan sætte på sit Snorky-mærke som markering af, at hun  i hele to år har sovet i telt.

Og spørger man søskendeparrets mor, så har de slet ikke snydt - tværtimod. For der er ti såkaldte "buffer"-nætter at tage af, det vil sige man kan få lov at sove indendørs og alligevel gøre sig fortjent til mærket, men det seneste år har Anders Lunden Møller kun sovet indenfor tre nætter.

- Det var faktisk, da vi var på vinterferie i Sverige, fortæller Tanja Møller, der er mor til børnene.

Det er heller ikke meget, hun har set til datteren, da hun i løbet af de seneste to år blot har sovet inde på værelset 16 nætter.

Anders Lunden Møller kan nu prale af at have sovet uden for i telt i et helt år. Privatfoto

Det er også en tydelig stolt spejderleder, der i morgen lørdag glæder sig til at se Caroline og Anders igen.

- Det gør en vældig stolt, når de unge sætter sig et mål og gennemfører det, det er jo fantastisk, de gør det. Og det er i bedste spejderånd, siger Karen Thomine Christensen.

Hun og de øvrige spejderne fra KFUM Saltum samles for første gang, siden corona har forhindret dem i at mødes, i haven hos Caroline og Anders Lunden Møller i Ingstrup i morgen til bål og hygge, ligesom de to skal have overrakt deres nye mærker.

Tager måske et år mere

Selv om missionen således er fuldført, så har hverken Caroline eller Anders planer om at hive dyner og tæpper inden for igen på værelserne.

- Nej, vi bliver ved med at sove ude i telt, lyder det fra dem begge.

Faktisk overvejer Caroline Lunden Møller at trodse vind og vejr og tage sit tredje år i telt.

- Nu ser vi lige frem til efteråret i hvert fald, siger hun.

Caroline overvejer at tage et år mere i telt - det vil sige, tre år i telt. Privatfoto

Det bliver dog nu på andre præmisser end tidligere, de to sover i haven. For deres mor bebuder, at der bliver skruet ned for forældrenes service fremover.

- Vi har indtil nu båret dyner, soveposer og tæpper frem og tilbage hver dag til dem, men det kommer de altså til nu selv at stå for, siger Tanja Møller.

Læs også Caroline har sovet i et telt i haven i 365 dage