LIGE NU:

Spil fra nettet - på biblioteket

Snart vil bibliotekerne tilbyde borgerne online-udlån af spil til brug i hjemmet

Danske biblioteker går et skridt videre i sin udlåns-service. Inden længe vil landets biblioteker udlåne spil - hentet på nettet.

Dansk BiblioteksCenter, Herning bibliotekerne og Ivanoff Interactive er de tre samarbejdspartnere, der arbejder på at udvikle en ny digital spilplatform, der kan holde styr på præsentationer, downloads og udlån af spil og andre programmer til borgerne via bibliotekerne.

Når Gamestarteren er færdigudviklet, er det hensigten, at løsningen - med indhold af langt flere titler - skal kunne tilbydes alle landets biblioteker.

Gratis downloads

Idéen med projektet er, at bibliotekslånerne får adgang til gratis download af programmer via bibliotekets hjemmeside. I første omgang vil der være tale om spil. Spillene er tilgængelige for låneren i 7 dage, hvor de frit kan spilles. Efter 7 dage kan låneren ikke længere spille spillet og skal forny sit lån via bibliotekets hjemmeside.

Multimedieredaktør Lone Hejlskov Munkeberg fra DBC siger:

- I første omgang vil titlerne på Gamestarteren være rettet mod børn og deres forældre. Senere vil vi også tilbyde voksenspil, LærSelv programmer, opslagsværker og sprogkurser".