Foto: Spar Nord

Spirende økonomi smitter af på Spar Nords regnskab

Spar Nord præsenterede onsdag et overskud på 224 millioner kroner i årets tredje kvartal.

Den danske økonomi har det godt, og når det regner på præsten, drypper det som bekendt på degnen. Derfor kunne den nordjyske bankgigant Spar Nord onsdag præsentere et overskud på 224 millioner kroner efter skat.

Det skriver banken i en pressemeddelelse.

- Samlet set er resultatet tilfredsstillende for os. Det går godt i dansk økonomi, og det betyder større investeringslyst og stigende efterspørgsel efter finansiering i form af banklån og realkredit. Både privat- og erhvervskunder er kendetegnet ved sunde økonomier i en grad, så vi nu forventer, at nedskrivningerne for året som helhed vil lyde på et rundt nul, siger Lasse Nyby, administrerende direktør i Spar Nord.

I de første ni måneder af 2017 har Spar Nord samlet tjent 1.017 millioner kroner mod 843 millioner kroner i samme periode sidste år. Overskuddet i årets første tre kvartaler lyder på 799 millioner kroner efter skat.

Ud over det økonomisk tilfredsstillende resultat, glæder Lasse Nyby sig også over, at Spar Nords kunder er tilfredse med banken.

- Vi ligger højt i de forskellige målinger, der i årets løb er lavet vedrørende bankernes image og ikke mindst kundetilfredshed. Det tyder på, at vi er lykkedes med det, som er kerneværdien for Spar Nord - nemlig at sætte kunden i centrum med personlig rådgivning og service af høj kvalitet. Og netop den gode personlige service er noget, som vi sætter endnu mere fokus på med vores nye strategi - herunder nyindretningen af vores lokale banker rundt omkring i landet, siger Lasse Nyby.