Bestikkelsessagen har også tråde til Nordjylland, hvor en virksomhed og en eller flere personer er under anklage. Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

Sponsorater og gaver: Nordjysk virksomhed i bestikkelsessag

Østjyllands Politi har nu rejst tiltale mod fire personer og to virksomheder, hvoraf en er nordjysk, i en sag, hvor en tidligere ledende medarbejder i Aarhus Kommune har været sigtet for modtagelse af bestikkelse.

- Parterne i sagen er enten tiltalt for at modtage eller yde bestikkelse i form af forskellige sponsorater og gaver, forklarer specialanklager i Østjyllands Politi Jesper Rodkjær i en pressemeddelelse fra Østjyllands Politi.

Det drejer sig om to virksomheder fra henholdsvis Østjylland og Nordjylland samt fire personer fra Nordjylland, Sønderjylland og Østjylland. I alt er der 10 punkter på anklageskriftet, hvoraf syv omhandler bestikkelse og tre mandatsvig.

Ifølge en aktindsigt, som DR Nyheder har fået, er den tiltalte ledende medarbejder i Aarhus Kommune Claus Pedersen. Han har tidligere været forvaltningschef i Natur og Vej Service og Center for Byens Anvendelse i Aarhus.

Han er ifølge aktindsigten blandt andet tiltalt for at have ladet et firma betale et sponsorat på 217.000 kroner til en badmintonklub i Aalborg, hvor han var bestyrelsesmedlem.

Samme firma solgte i samme periode maskiner til teknisk forvaltning i Aarhus Kommune.

Omfattende efterforskning

Undervejs har i alt 19 personer og virksomheder været sigtet i sagen for forskellige forhold. I flere af sagerne har politiet frafaldt sigtelsen, da det er blevet vurderet, at der ikke kan føres det tilstrækkelige bevis for, at der har været tale om bestikkelse.

- Det har været en omfattende og kompleks efterforskning, hvor der er blevet gennemgået et meget stort materiale. Sagen har i flere omgange været forelagt statsadvokaten, fordi den også rent juridisk er kompliceret. Jeg er tilfreds med, at vi nu har et anklageskrift klar, så alle parter kan få en afklaring i retten, siger anklageren.

Det er endnu ikke afklaret, hvornår retssagen skal finde sted.

Af hensyn til den videre proces ønsker anklagemyndigheden ved Østjyllands Politi ikke at kommentere på det nærmere indhold af anklageskriftet, før retssagens begyndelse.