LIGE NU:

Sporfornyelse i Nordjylland

Det betyder ændringer i køreplanerne, når Banedanmark i denne weekend begynder sit sporfornyelsesarbejde på strækningen mellem Aalborg og Frederikshavn.

Det er ikke sikkert, at togene kører som de plejer, når Banedanmark fra weekenden begynder deres sporarbejde. Her er det den 80 kilometer lange strækning mellem Aalborg og Frederikshavn, der bliver repareret.

Om en måned vil Banedanmark begynde sporarbejde mellem Brønderslev og Vrå, og derfor vil der fra den 25. til den 27. maj blive indsat busser i stedet for tog.

- Vi starter som planlagt med at ombygge det ene spor i Brønderslev lørdag, og så vil vi fortsætte med det og siden det andet spor i ugerne efter. I sidste halvdel af maj er det så sporene på Vrå Station, der bliver ombygget, siger projektchef Anne Nielsen fra Banedanmark.

Det kommer til at påvirke sporarbejdet, at jernbanebroen over Limfjorden blev påsejlet og står overfor en større repation. Banedanmark havde regnet med at kunne køre arbejdsmaskiner og nye skinner over Limfjorden.

- Vi arbejder på alternative muligheder, og vi skal nok finde en løsning, så vi kan holde tidsplanen. Og når vi er færdige, vil vi kunne præsentere nordjyderne for en nyistandsat jernbane med bedre togdrift, færre forsinkelser og en mere behagelig rejse for passagererne. Det glæder vi os til, siger Anne Nielsen.

Se, om sporarbejdet rammer dig her.