LIGE NU:

Sportsøkonom: Nu venter millionerne for AaB

AaB klarede sig trods et nederlag til Rio Ave videre i Europa League torsdag aften, og billetten til europæisk fodbold efter vinterpausen er ifølge sportsøkonom, Kenneth Cortsen mange millioner værd.

AaB havde gode kort på hånden for at gå videre i Europa League, da de torsdag blot skulle vinde over gruppens sidsteplads, portugisiske Rio Ave. I Portugal endte det noget overraskende med et nederlag på 2-0 til nordjyderne, men på grund af gruppens anden kamp var det alligevel nok til at gå videre.

Kvalifikationen er ikke bare en sportslig succes, for også på den rød-hvide bundlinje vil forårets europæiske deltagelse kunne ses.

- Det her bliver et enormt boost til AaB's økonomi, det er der slet ingen tvivl om. Vi er vel oppe på noget der ligner 35-40 millioner kroner, at de tjener på deres deltagelse i Europa, og så ved vi jo ikke endnu, om de tager næste skridt, for så er det igen nogle helt andre tal, siger Kenneth Cortsen, der er sportsøkonom ved UCN.

Der er endnu ikke trukket lod til næste runde af Europa League, men med i bovlen er der storhold som blandt andre Liverpool, Roma og Ajax Amsterdam, og det åbner om for to rigtige spændende og indbringende kampe.

- Lige meget hvilket hold AaB ender med at trække på nuværende tidspunkt, så vil der ikke være nogen lette kampe. Derfor skal AaB håbe på, at de trækker en stor og interessant modstander, så de kan få en rigtig kassekamp på Aalborg stadion, siger Kenneth Cortsen.

Den økonomiske indsprøjtning falder ifølge Kenneth Cortsen på et tørt sted, og de mange millioner vil kunne komme til at gøre en forskel for de danske mestrer.

- Sidste sæson så vi med Esbjerg, at de kom ud med et rigtig flot regnskab, efter de havde haft succes i Europa. Derfor er der heller ingen tvivl om, at den her præstation kan vende underskud til overskud for AaB. Derudover så er det med til at tegne billedet af den gode historie i AaB, og det vil fremadrettet kunne mærkes på sponsorindtægterne i klubben, mener Kenneth Cortsen.