LIGE NU:

Spritbilist fortsat varetægtsfængslet

Den 19-årige kvinde, der tidligt søndag kørte en kvinde ihjel i Aars, får ikke omstødt kendelsen om 14 dages vartægtsfængsling.

Vestre Landsret besluttede tirsdag at opretholde varetægtsfængslingen af den 19-årige kvinde, der søndag i spirituspåvirket tilstand påkørte og dræbte en 54-årig kvinde i Aars.
Det skriver bt.dk.

Den 19-årige havde ellers kæret de 14 dages varetægtsfængsling, som hun blev ikendt ved Retten i Hjørring søndag, hvor hun blev fremstillet i grundlovsforhør, sigtet for spirituskørsel og uagtsomt manddrab.

I grundlovsforhøret erkendte den sigtede at have kørt bilen tidligt søndag morgen. Hun forklarede, at hun havde været i byen med nogle venner og ville køre hjem, da diskoteket lukkede, selv om en af hendes kammerater advarede hende mod at køre, da han mente, at hun var for beruset.

Hun forklarede, at hun havde drukket 4-5 genstande i løbet af natten, og at hun følte sig i stand til at køre. Efter ulykken blæste hun en alkometertest op på 2,01, og politiet afventer nu svar på den blodprøve, der skal fastslå, hvor høj kvindens promille var.

Under grundlovsforhøret kom det også frem, at den 19-årige havde været i byen om fredagen, hvor hun efter eget udsagn havde været "meget fuld", og efter bare seks timers søvn havde hun lørdag middag sat sig bag rattet.

Dette forhold samt hensynet til retsfølelsen var nogle af de ting, retten lagde til grund for at varetægtsfængsle den 19-årige frem til 5. marts.