Stadiondrab: Dommeradvarsel til nævninge

Usædvanlig skrap henstilling til nævninge om at se bort fra presseomtale af sag om dødsvold. Anklageren beklager politimedvirken i tv-udsendelse.

Inden den 16-årige Rasmus Popenda blev afhørt om det såkaldte stadiondrab i Aalborg rettede retsformanden Bjerg Hansen i Vestre Landsret i Aalborg i dag en usædvanlig skarp henstilling til de ni nævninger om, at de alene skal dømme ud fra, hvad der fremgår af beviserne i retten de næste par dage.

Retsformanden henviste den store offentlige opmærksomhed, som sagen har fået, og sagde, at både statsministeren og andre politikere - uden at kende dommen og dens præmisser - udtalte sig meget hurtigt efter byretsdommen. Her fik Rasmus Popenda fire års fængsel for dødsvold.

- Brug den sunde fornuft og erfaring, og døm ikke ud fra, hvad I har læst i aviser eller set i tv, appellerede retsformanden til nævningerne.

Den tiltaltes forsvarer Kristian Mølgaard kritiserede, at TV2 for nylig bragte en dokumentar om Rasmus Popenda og hans opvækst, og han sagde, at det var stærkt betænkeligt, at politifolk fra Nordjyllands Politi medvirkede.

Advokaten bad om at få at ført til retsbogen, hvor mange af de tre juridiske dommere samt hvor mange af de ni nævninger, der har set tv-dokumentaren.

Vicestatsadvokat Kirsten Dyrman beklagede, at politifolk medvirkede i udsendelsen, som hun havde forventet Først ville blive udsendt efter ankesagen i landsretten.

- Men udsendelsen har dybest set intet med bevisbedømmelsen at gøre, sagde Kirsten Dyrman.

/ritzau/