LIGE NU:

Stadionmorder dømt for ny vold

Rasmus Popenda idømmes to år og tre måneders fængsel.

21-årige Rasmus Popenda, der tilbage i 2007 bankede en anden mand ihjel ved stadion i Aalborg er netop ved Retten i Aalborg netop blevet dømt for et nyt tilfælde af vold.

Rasmus Popenda er med en tre år ældre kammerat blevet dømt for den 2. juni at have opsøgt og slået en tredje ung mand. De er begge blevet dømt efter straffelovens paragraf 244. 21-årige Popenda er blevet dømt til i alt 2 år og 3 måneders ubetinget fængsel.

Kammeraten forsøgte ellers at overbevise dommerne om, at det var ham, der havde slået og skubbet en anden mand. I retten vidnede både offeret og offerets kæreste, der den pågældende aften havde flere gæster på besøg. En mor til en af disse gæster vidnede også i retten. Hun var ankommet til stedet for at hente sin datter, og her overværede hun voldsepisoden. Hun udpegede Rasmus Popenda som ham, der havde slået og skubbet offeret.

Rasmus Popenda har siden d. 30. november været prøveløsladt, men dagens dom betyder, at han skal tilbage i fængsel. Voldsepisoden fra den 2. juni har i sig selv givet 90 dages ubetinget fængsel, mens det faktum, at der er tale om et gentagelsestilfælde og en udløst restdom bringer fængselstiden op på 2 år og 3 måneder.

Både familie, venner og bekendte til Rasmus Popenda var mødt op i retten, hvor hans forsvarer gik efter frifindelse, og de pårørende reagerede derfor kraftigt, da dommen blev læst op.

Kammeraten fik 60 dages ubetinget fængsel, og de har begge anket dommen.