Foto: Lone Vad Dam (arkiv)

Stadionrekord til lokalbrag i Hjørring

Der gik kun fire minutter, før superliga-drengene fra AaB viste opkomlingene fra Vendsyssel FF, hvor skabet skulle stå.

Ved en af Fortunas sidste hjemmebanekampe blev der noteret 75 betalende tilskuere på lægterne på Bredbånd Nord Arena i Hjørring. Det så helt anderledes ud i aftes, hvor mændene spillede pokalopgør: Ikke mindre end 5.000 tilskuere havde fundet rigsdalerne frem for at så de sortklædte aalborgensere mod de lokale drenge i hvidt.

Der hørte begejstringen så også op, for spændingen omkring 'kampen om Nordjylland' fes hurtigt ud, da AaBs Thomas Enevoldsen headede et indlæg fra Henrik Dalsgaard i maskerne.

AaBs træner, Lars Søndergaard, havde i forhorld til sidste Superliga-kamp indskiftet Thomas Augustinussen, Oliver Abildgaard og Nicklas Helenius i stedet for Kenneth Emil Petersen, Kasper Risgård og Lukas Spalvis.

Vendsyssel FF fik en stor chance i det 10. minut, men afslutningen fra den tidligere AaB'er Hallur Hansson gik langt forbi mål. Alligevel fik chancen holdet til at tro mere på chancen, og de formåede i lange perioder at lægge pres på AaB'erne med gode dueller og enkelte chancer uden bid.

Efter pausen var det AaB, der trådte gaspedalen i bund, og Nicolaj Thomsen fangede i det 56. minut en nedfaldsbold efter et hjørnespark, og sende resolut læderet resolut i mål fra kanten af straffesparksfeltet.

Vendsyssel FFs Patrick Bang havde dog ikke opgivet ævret, og to minutter senere sendte han en raket afsted mod Nicolai Larsen i AaB-målet, der kunne se et højtgående missil flyve forbi - dog udenfor målrammen.

AaB cruisede i slutminutterne sejren hjem, og der var overskud til at give debut til Jannik Pohl og et længe ventet comeback til Jakob Ahlmann, der blev budt en massiv velkomst fra AaB's supportere.

Efter kampen sagde Vendsyssel FF-træner Ove Christensen:

- Vi fik det dårligst mulige udgangspunkt med en tidlig scoring imod os. Vi kunne ikke have frygtet værre. Det er det eneste, som vi for alvor er utilfredse med. Det betyder, at kampen bliver en anden, end vi havde ønsket os, og den bliver i store dele af kampen på AaB's præmisser. Det er ærgerligt, men I anden halvleg kommer vi længere frem på banen og har tendenser til en scoring, men vi var også nødt til at forcere. Det betød, at vi løb ind i nogle kontraer imod os og skulle arbejde endnu hårdere.

Den rutinerede træner fandt dog også overskud til at takke de fodboldgale vendelboer, som havde fundet vej til stadion.

- Vi er rigtigt, rigtigt glade for den ramme, som vi spiller i. Det er fantastisk at se og mærke, hvordan så mange brænder for det her. Det er mit ønske, at mange af tilskuerne prikker naboen og kammeraterne på skulderen og kommer igen næste fredag. Den støtte, der er blevet os vist i starten af sæsonen og allertydeligst i dag, har været afgørende for holdet, lyder det fra den optimistiske Ove Christensen.