LIGE NU:

Stærkt resultat hos Spar Nord

Med et resultat på 139 millioner kroner før skat leverer Spar Nord nu sit bedste kvartalsresultat, siden finanskrisen for alvor tog fart i sommeren 2008.

Spar Nord indleder 2011 med et resultat på 139 millioner kroner før skat i årets første tre måneder. Kvartalsresultatet er det bedste, siden finanskrisen indtraf i sommeren 2008 - og overgår desuden bankens resultat for hele 2010.

- I årets første måneder har vi tjent flere penge, end vi gjorde hele sidste år, og det vidner om en stærk start på året, siger administrerende direktør i Spar Nord Lasse Nyby.

Spar Nords basisindtjening er vokset med godt 21 procent sammenlignet med forrige kvartal. 

Spar Nord peger på, at det gode regnskab skyldes de høje basisindtægter, et faldende omkostnings- og nedskrivningsniveau og ikke mindst, at banken ikke længere har udgifter til Bankpakke I.

Sammenlignet med forrige kvartal falder Spar Nords omkostninger desuden med over tre procent og lander dermed på 417 millioner kroner. Udviklingen skyldes et fald i såvel løn- som driftsomkostninger og er en konsekvens af det omkostningsstop, som Spar Nord besluttede i begyndelsen af 2010, og som også gælder i hele 2011.

Overordnet fastholder Spar Nord forventningerne til årets samlede basisindtjening før nedskrivninger på 850 til 1.050 millioner kroner.

Om Spar Nord: