LIGE NU:

Stafet med kemokrøller

Kildeparken i Aalborg har i weekenden været fyldt med 2300 mennesker med følelserne udenpå løbetøjet. Stafet for livet hedder arrangementet, hvor mennesker der på den ene eller anden måde har kræft tæt inde på livet, samler penge ind til kræftforskning.

Janni Nørgård Michelsen har søndag samlet familie og venner til 24 timers stafetten "Stafet for livet". Målet er at samle penge ind til kræftforskning. Kræften har i den grad været helt inde på livet, for Janni fik i vinteren 2014 konstateret brystkræft.

- Jeg ved hvor mange penge, der bliver brugt på en kræftpatient, og det vil jeg gerne være med til at hjælpe med fremad rettet. Så det er blevet en mission for mig. Jeg har fået noget godt ud af det, andre gjort for at samle penge sammen, og det vil jeg gerne give videre nu, siger hun.

Søndagens løb er særlig følelsesladet for Janni. Hun overvandt kræften, men det gjorde hendes tante Inga ikke. Tanten kunne have fejret fødselsdag i dag, men for få måneder siden tabte hun kampen til brystkræft.

- Hun poppede lige op her til morgen (på facebook red.) og kunne have været 61 i dag, men hun er her ikke mere. Det er et år siden, at hun stod med kræften. Det gik stærkt for hendes vedkomne og var væk efter tre måneder, fortæller Janni.

Sidste år mødte TV2 Nord en anden deltager Betina Larsen ved Stafet for livet. Dengang var hun netop erklæret rask efter brystkræft.

- Jeg afsluttede mit kemoforløb for en måned siden, og for en uge siden blev jeg erklæret rask. Livet er fantastisk og jeg elsker det og jeg er mega glad, fortalte en ovenud lykkelig Betina Larsen til TV2 Nord i 2014.

Betina Larsen er forsat mega glad og igen i år er hun med til Stafet for livet. Her et år efter er kræften er ikke vendt tilbage, og det tidligere skaldede hoved er nu fyldt med masser af hår.

- Det kaldes kemokrøller i daglig tale. Det kaldes det, når man får håret tilbage og det krøller meget, fortæller Betina Larsen.

Janni går jævnligt til kontrol på sygehuset. Som alle andre kræftpatienter lever hun med frygten for at sygdommen en dag vender tilbage. Derfor vil Janni også næste år være med til stafetten for at samle penge ind til kræftforskning.

- Jeg skal helt sikkert her ind, det vil jeg. Det er blevet en del af mit liv, så det skal jeg også næste år.

Det er tredje år der er blevet løbet stafet for livet i Aalborg.

Emilie Kjær Hanefeldt Dinesen 2

play Corona-nedlukning får studerende til at føle sig ensomme

20210308-200043-L_14Mb

play AaB hentede første Superliga-sejr under ny træner: - Han kan være ude ad bagdøren om tre uger

Travle genbrugsbutikker

play Efter to måneders nedlukning: Frivillige glade for at være tilbage i genbrugsbutikkerne

40_percent

play Nyd tirsdagen før vejret slår om

Emilie Kjær Hanefeldt Dinesen 2

play Corona-nedlukning får studerende til at føle sig ensomme

20210308-200043-L_14Mb

play AaB hentede første Superliga-sejr under ny træner: - Han kan være ude ad bagdøren om tre uger

Til forsiden

Til forsiden