Mette Frederiksen på pressemøde om yderligere stramninger for at dæmme op for coronavirus. Foto: Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix

Corona: Statsminister opfordrer til at aflyse store arrangementer

Nye stramninger omkring coronavirus får vidtrækkende konsekvenser.

Statsminister Mette Frederiksen har netop offentliggjort nye stramninger, der skal dække op for spredningen af corona-virus i Danmark.

På et pressemøde i Statsministeriet har Mette Frederiksen netop fortalt om nogle af de nye tiltag, der skal dæmme op for yderligere stramning.

Statsministeren var flankeret af øvrige myndighedspersoner, og de tre største tiltag er:

- Arrangementer med mere end 1000 mennesker bør udskydes eller aflyses - opfordringen gælder resten af marts

- Folk skal tænke endnu over deres kontakt med andre personer

- Folk skal holde sig opdateret på coronasmitte.dk

Statsministeren oplyser på pressemødet, at myndighederne forventer, at arrangører efterlever opfordringen og aflyser eller udskyder. 

Statsministeren oplyser, at myndighederne vil kunne gribe til sanktioner overfor de arrangører, der ikke aflyser eller udskyder arrangementer med mere end 1000 mennesker. 

Der er en vejledning på vej til danskerne fra sundhedsmyndighederne om, hvordan man gebærder sig i den almindelige omgang med hinanden. 

- Alle skal indstille sig på, at det her kan få endog store konsekvenser. Et skridt for meget for at inddæmme virus er bedre end et skridt for lidt, siger Mette Frederiksen. 

På verdensplan er der nu 98.704 smittede, 3.383 er døde, mens 55.469 er helbredte efter at have været smittet, oplyser The Johns Hopkins Center for Health Security. 

Overblik

Nordjyske nyheder - lige nu