Seneste nyt:

Steinfath padler rundt om Danmark: - Jeg elsker at udfordre mig selv

Casper Steinfath kæmper med sne og kulde på femte etape af sin 1400 kilometer lang tur alene på et paddle-board.

Vejret på vandet ud for Skallerup Klit er onsdag formiddag mildest talt mere egnet til indendørs aktiviteter end til at padle på et surfboard på det iskolde vand.

Men den seks-dobbelte verdensmester i stand up paddle-surfing Casper Steinfath fra Klitmøller er ikke en pivskid, der klager over vejret.

quote Jeg elsker at udfordre mig selv. Jeg er 28 år og har brugt størstedelen af mit liv på vandet. Det her er en udfordring, hvor jeg bruger al min viden.

Casper Steinfath, seks gange verdensmester i stand up paddle-surfing

- Det er skønt vejr. Det er ikke hver dag, man får lov til at padle i snestorm, siger Casper Steinfath, der dog indrømmer, at han havde håbet på lidt bedre vejr.

For onsdag er det er femte etape af den 1400 kilometer lange tur, som skal bringe ham rundt langs de danske kyster. Turen blev indledt lørdag morgen i Klitmøller.

Elsker et eventyr

Transportmidlet er et paddle-board, og motoren er de kræfter, som Casper Steinfath selv leverer til de rundt regnet 600.000 padletag, som han forventer at bruge på de 40-50 dage, som turen er beregnet til at vare.

Casper Steinfath fortæller, at han elsker et eventyr, og det er en af årsagerne til, at han har besluttet sig for at begive sig ud på turen.

- Med to år hjemme med corona-pandemi har jeg bare haft lyst til at udforske min baghave. Jeg har før været på togter i Skagerrak og Kattegat – det var en-dags projekter, nu ville jeg gerne prøve noget lidt anderledes, siger Casper Steinfath.

Han forklarer, at det især er længden af turen, der gør projektet til en ny udfordring.

- Det er 40-50 dage i træk. Og det sværeste er at komme op om morgenen, når man er helt færdig og skal sætte sig selv op til endnu en etape, siger Casper Steinfath.

Bruger al sin viden på turen

Han har 30 kilo udstyr med på sit paddle-board blandt andet telt og sovepose og kameraudstyr. Som udgangspunkt er det en solo-tur, men familien har fulgt på noget af turen.

Han håber, at andre vil gøre ham selskab undervejs og enten sejle, ro eller padle ved siden af ham, så det ikke bliver alt for ensomt.

Han er godt klar over, at andre kan være uforstående overfor ideen med den lange tur.

- Men det er her, jeg føler mig i live. Jeg elsker at udfordre mig selv. Jeg er 28 år og har brugt størstedelen af mit liv på vandet. Det her er en udfordring, hvor jeg bruger al min viden. Jeg elsker det, siger Casper Steinfath.

På Facebook kan du følge Casper Steinfath på turen langs de danske kyster og se, hvor han befinder sig.