Foto: Arkiv TV2 Nord

Stigning på 14,5 procent: Salget af sommerhuse brager derudaf

Salget af sommerhuse går strygende. I Nordjylland er der i årets første to måneder solgt 174 huse - 14,5 procent flere end i samme periode i 2018.

Markedet for køb og salg af fast ejendom har det - trods vigende priser og længere liggetider på lejlighedsmarkedet - det godt. Det viser en opgørelse fra Boligsiden.dk, der kigger på salgstallene for årets første to måneder.

I januar og februar blev der solgt 7055 villaer og rækkehuse på landsplan - en stigning på 1,3 procent, hvis man sammenligner med samme periode sidste år. I Nordjylland blev der i samme periode solgt 820 villaer og rækkehuse - og det er præcis 20 mere end sidste år, en stigning på 2,5 procent.

Sommerhussalget brager derudaf

Endnu bedre ser det ud, hvis man kigger på salget af sommer- og fritidshuse. Her er salget på landsplan steget med 12,8 procent og i Nordjylland blev der i årets første to måneder solgt 14,5 procent flere huse end i samme periode sidste år.

- Vi har set store prisstigninger på boligmarkedet i de seneste år, og der er mange, der har fået mere friværdi, som de bruger på ejendom nummer to. At vi i 2018 havde en fantastisk sommer med et rekordstort antal solskinstimer har sikkert også givet mange lyst til at købe et sommerhus, siger Birgit Daetz, der er boligøkonom og kommunikationsdirektør ved Boligsiden.dk.