SENESTE NYT:

Stiler efter en milliard i omsætning: Helgstrand udvider koncernen

Dressurstjernen Andreas Helgstrand udvider nu forretningen med aktiviteter i springverdenen. Målet er at nå en milliard i omsætning i 2021.

- Det er kæmpestort for os, for springverdenen end 10 gange større end dressur - så det er en stor brik i puslespillet om at få vores ambitioner derhen, hvor vi gerne vil, nemlig at lave verdens største heste-brand, lyder det fra Andreas Helgstrand, stifter og ejer af Helgstrand Dressage.

quote - Vi har ikke sat noget loft på, hvor ambitionerne stopper henne. Vi kigger mere på mulighederne.

Anders Bjørnstrup Bech, kommerciel direktør i Helgstrand Dressage.

Helgstrand Dressage har købt tyske Ludger Beerbaum Stables, der får den firedobbelte OL-guldvinder Ludger Beerbaum i spidsen.

- Ludger er som person et godt menneske og har et superbrand for sin sportslige succes. Men har også en forståelse for forretning, der ligger mig meget på sinde, Der er jo mange amatører i det her, som bare synes, det er sjovt at ride, men han har en forretningsforståelse og har også drevet det rigtigt langt. Det var ikke skrevet i hans verden, at han skulle sælge sin butik, men han kunne se sig selv i at være en del af noget større, siger Andreas Helgstrand.

Stiler efter en milliard

Med investeringen lægges Helgstrand Dressage, Ludger Beerbaum Stables og et par mindre virksomheder sammen under navnet Global Equestrian Group, og satsningen skal bringe forretning op på et helt nyt niveau.

- Én ting er springforretningen, men vi har flere andre ting, som forhåbentligt bliver lukket indenfor kort tid. Og hvis kommer helt derop - jamen, så bliver det en utrolig stor forretning. Vi har vel 150 medarbejdere lige nu - men det bliver mange, mange flere - og omsætningsmæssigt mangegangedoblet også.

Og de ambitioner giver travlhed i organisationen.

- Vi står tidligt op og går hjem, når vi bliver 70. Noget af det, vi stiler efter, er at nå en milliard i omsætning, lyder det fra Anders Bjørnstrup Bech, der er kommerciel direktør i Helgstrand Dressage.

Andreas Helgstrand er i årenes løb blevet mangemillionær på at sælge og opdrætte dressurheste - men udvidelsen understreger endnu en gang, at der ikke er skruet ned for ambitionerne.

- Vores strategi er at opkøbe noget mere. Mine partnere, Waterland, er jo en kapitalfond. Det er jo build and buy and buy and build. En dag vuil de selvfølgelig ud af det her igen. Jeg står ikke og vil ud af det, for jeg synes, det her er sjovt - og jeg er jo selv med i det. Men vores vækstplaner er, at vi skal markant længere, end vi er i dag, fortæller Andreas Helgstrand.

- Vi har ikke sat noget loft på, hvor ambitionerne stopper henne. Vi kigger mere på mulighederne. Er der ting, der giver mening ind i koncernen - så kaster vi over det, siger direktør Anders Bjørnstrup Bech.

ph_130419_vo_helgstrand_dressage_still.jpg

Stifter Andreas Helgstrand medgiver, at der er mange flere idéer på tegnebrættet.

- Det her er bare et skridt på vejen hen til en masse gode synergier. Min drøm med det her er at få alle de her tandhjul til at arbejde sammen og lave en stordriftform ud af det. Der er oceaner af muligheder. Du kan sælge lastbiler, ejendomme - du kan sælge alt muligt til de her hestefolk. Så det er en stor industri, som aldrig har været set på som et professionelt erhverv for en kapitalfond. Så de har kæmpe ambitioner, og det har jeg også.

Ved siden af de store ambitioner i firmaet har den tidligere OL-medaljevinder også sportslige ambitioner. I stalden har han lige fem heste med meget specielle evner.

- Man skal have noget at ride efter. Hvis nogle af de her heste kommer frem, så er der også medaljer i de heste. Og hvem vil ikke gerne det? Det er jo megasjovt. Jeg brænder stadig for at ride - det er jo min hobby.