LIGE NU:

Stinesminde kæmper mod havneprojekt

Beboerne i Stinesminde vil ikke have en ny havn. En havn, som en entreprenør gerne vil have anlagt for at skaffe flere bådpladser til nye sommerhuse i fiskerlejet

Beboerne i Stinesminde har i årevis holdt Skt. Hans og andre festlige arrangementer på Stenpladsen. Nu vil et entreprenørfirma lave et havneanlæg på grunden.

- Vi har en tinglyst ret til at færdes på Stenpladsen, så vi synes det er forkert, at man vil lave en havn mere - og så er vi ikke en gang blevet spurgt, siger Kaj Grøn, der har boet hele sit liv i Stinesminde ved Mariager Fjord.

Det er Kalmar Huse fra Bramming, der i forbindelse med 14 sommerhusegrunde nord for fiskerlejet vil etablere bådpladser til sommerhusene.

- Det vil jo gøre grunde mere attraktive, hvis der er en kajplads med grunden, siger Eigil Rasmussen, der er salgschef hos Kalmar Huse.

Det er ikke bare retten til grunden, men også idyllen i det lille fiskerleje, der vil gå fløjten, hvis Kalmar Huse får lov til at anlægge en havn, mener beboerne.

- Der vil blandt andet komme mere trafik og så vil der kommer endnu flere turister end der er i forvejen, siger Kaj Grøn

Sagen behandles på et møde i Mariagerfjord Kommune den 13. august.