LIGE NU:

Stor hæder og millionpræmie til nordjysk esportsstjerne

Andreas Højsleth vandt sammen med Astralis Major-turneringen i Counter Strike i London søndag aften.

Det danske Counter strike-hold Astralis viste endnu engang, at de er i en klasse for sig, da de søndag aften vandt FACEIT Major turneringen i London.

Med på holdet er nordjyske Andreas "Xyp9x" Højsleth, som altså var med til at sikre finalesejren på 2-0 over Natus Vincerer - eller Na'Vi, som består af ukrainske og russiske spillere.

Na'Vi er nummer to i verden, mens Astralis er nummer et på verdensranglisten, og med finalesejren understregede danskerne, at de er helt på toppen for tiden.

Faktisk var resultatet 2-0 ret så sigende for Astralis' præstation. Det var nemlig de cifre, de vandt med gennem hele turneringen. I en counter strike-kamp spiller man bedst af tre baner, det vil sige, at det første hold til at nå to vundne baner har vundet. Resultaterne på 2-0 bevidner altså, at det danske hold ikke for alvor lod nogen af modstanderne komme til fadet i løbet af weekenden.

Det er ikke kun titlen og æren, der følger med sejren i den store turnering. Den flotte præstation udløser også en førstepræmie på 3,2 millioner til de danske esportsstjerner.