Stor skade efter syreudslip

Tirsdag besigtigede biologer miljøskaderne efter en omfattende syreforurening ved Nørager. Ødelæggelserne har taget hårdt på dyrelivet i vandløbene.

Biologer fra Rebild Kommune og Miljøcenter Aalborg undersøgte dyrelivet ved og konklusionen var nedslående. Ved vandløbet Skelbækken, seks en halv kilometer fra forureningskilden, var der ikke meget liv.

- Jeg tror godt, at vi kan sige, at bestanden af smådyr er stort set udryddet, konstaterede biolog Hans Heidemann Lassen fra Miljøcenter Aalborg.

Nu venter der et større arbejde med at dokumentere omfanget af forureningen. Selve kilden til forureningen kommer fra Nørager Mejeri, hvor 1000 liter salpetersyre og 1000 liter myresyre slap ud fredag eftermiddag. Beholderne blev beskadiget af en, for mejeriet, ukendt lastbil, ifølge direktøren, Niels Malling Laursen.

De 2000 liter syre skulle have været brugt til rengøring af beholdere på mejeriet, men i stedet endte de i naturen. Om der kommer et retsligt efterspil mod mejeriet, vil myndighederne tage stilling i morgen.

Forsiden lige nu